VOD Ogłoszenia Pogoda Gry Konsole Strona startowa Pliki Forum Hosting Programy Hosting plików Ipla Film
  • 366 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
ots
+ Witam, przedstawiam zapowiedź OTS Nastoria.net WIELKIE OTWARCIE Nastoria...
Jojo Mayer & NERVE
+ !! Uwaga Uwaga !! Dla fanów Jojo Mayer'a i zespołu NERVE jest potwierdzony ...
Niezniszczalni - zwiastun
+ Nadchodzi największa demolka roku! Największe gwiazdy kina akcji po raz pierwszy w jednym film...
Filmowa Łódź - akurat!
+ Mieszkam w Łodzi i w ostatnim czasie ciągle trafiam na teksty, że coś w tym mieście likwidują ...

Reply to this topicStart new topic

politechnika warszawska - ktory kierunek?
Opcje

kajot

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik

<
post 1.07.2009, 22:46
[+] Startowy.com | Post #1 |

moim wyborem padly 2 kierunki:
pierwszy: elektronika,informatyka i telekomunikacja (wydzial elektroniki i technik informacyjnych)
drugi: przyjecia wspolne, ale bede myslal o energetyce (wydzial mechaniczny energetyki i lotnictwa)

Moglby sie ktos wypowiedziec o tych kierunkach, pieniadze jakie sa, jak jest trudno i rozne inne rzeczy, ktore moga byc w jakims stopniu pomocne. Aktualnie mam niemaly dylemat i nie wiem co wybrac.

Nie umiem programowac bo u nas w szkole nie uczono, to tak na marginesie, choc wiem, ze na tym 1 kierunku programowanie to wazna rzecz, no ale licze, ze da sie nauczyc, poza tym maksymalnie duzo matmy jest? Jest bardzo trudno?

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 1.07.2009, 22:46
Post #2 |

Quote Post

klunia

Początkujący
**

<
post 2.07.2009, 20:27
[+] Startowy.com | Post #3 |

Politechnika to dobry wybór jeśli czujesz się dobry z matematyki i fizyki, jeśli nie, to powinieneś sam popracować nad tymi przedmiotami, jeśli chodzi o elektronikę to za dużo Ci nie pomogę, ale w sprawie MEL-u mam trochę do powiedzenia. Pierwszy rok jest ogólny ale trochę samozaparcia i nie jest trudno go przejść, dopiero na drugim wybierasz kierunek, moim zdaniem energetyka to dobry kierunek ale to jeszcze zależy co Cię interesuje i dopiero na trzecim roku wybierasz specjalizacje, najsensowniejsze na tym kierunku są systemy informatyczne w energetyce lub maszyny i urządzenia energetyczne, jeśli chodzi o ilość matematyki masz ją przez trzy semestry i naprawdę wszystko zależy od prowadzącego, ale jeśli się postarasz to nic trudnego, co nie oznacza, że będzie łatwo, trzeba w miarę systematycznie pracować i nie zostawiać sobie nic na ostatnią chwilę bo wtedy jest bardzo ciężko:)
w każdym razie polecam ten wydział i kierunek ale wybór należy do Ciebie:)
Jakość zarobków zależy od tego jakim będziesz studentem, ale jeśli chodzi ogólnie o pracę to raczej zawsze się znajdzie:)

+Quote Post

kajot

Nowicjusz
*

<
post 2.07.2009, 22:24
[+] Startowy.com | Post #4 |

dzieki za odpowiedz.
A wiec studiujesz na tym wydziale? Dlaczego nie wspomnialas nic o specjalizacji chlodnictwo i klimatyzacja, nie jest on za dobry? Na czym polegaja dokladnie syst informatyczne w energetyce? wg mnie lepiej skonczyc takto samo informatyke i ewentualnie zapoznac sie troche z energetyka i juz jest sie lepszy chyba.
Mam generalnie duzy problem, bo boje sie, ze po tej energetyce moge wyladowac z 2000 zl miesiecznie i to wszystko, a szczerze zalezy mi na wiekszej karierze, wiem ze to wszystko zalezy ode mnie, ale w sumie nie do konca tak jest.

Sa jakies korporacje w ktorych mozna pracowac po energetyce?

+Quote Post

klunia

Początkujący
**

<
post 2.07.2009, 22:41
[+] Startowy.com | Post #5 |

Chłodnictwo nie jest złe, podałam te które studiując możesz więcej się dowiedzieeć nauczyć itd a jeśli chodzi o systemy to nazwa jest myląca, bo z informatyką nie ma ta specjalizacja za dużo wspólnego
jeśli zależy Ci tylko na pieniądzach zawsze możesz iść na odnawialne źródła energii razszerzyć wiadomości z zakresu unii europejskiej i wcisnąć się na jakąś posadkę w ministerstwie albo gdzieś
a firmy w jakich po energetyce możesz pracować ( ale to i tak wszystko zależy od tego co wybierzesz w trakcie studiowania) to np: vattenfall, alstom i wiele innych.

+Quote Post

kajot

Nowicjusz
*

<
post 2.07.2009, 23:27
[+] Startowy.com | Post #6 |

Na poczatek powiem ci szczerze, ze najbardziej interesuje mnie praca w korporacji tzn tak jak podalas vattenfall, alstom, osobisce wydaje mi sie, ze siemens jeszcze jest dosc znany i ceniony. Ale wlasnie tiu jest moje pytanie po jakiej dokladnie specjalnosci mozna w tych korporacjach pracowac, bo jak czytam ich ogloszenia o prace to, szczerze, nie widze nic az tak zbieznego z tymi studiami (nie znam sie jeszcze wiec moze to byc tym spowodowane). Wiesz moze jak to jest?
Nie wiem takze na ile oplacalne moze byc np projektowanie wiatrkaow czy innych jakby zrodel energii, masz o tym jakies informacje? Sa przeciez firmy projektujace takie rzeczy.
Jak jeszcze cos ciekawego wiesz to pisz, bedzie mi na pewno pomocne. Aha jeszcze jedno, jak jest z programowaniem na informatyce? w jakim jezyku i czy jest trudno? Jest takze autocad?

Aktualnie blizej mi do energetyki chyba smile.gif

+Quote Post

klunia

Początkujący
**

<
post 3.07.2009, 11:20
[+] Startowy.com | Post #7 |

piszę to co wiem, sama nie wiem co będę dalej robiła bo jeszcze nie skończyłam studiowania, ogólnie jeśli się dobrze zakręcisz to pracę znajdziesz jaką chcesz, tylko w trakcie studiów radzę się wykazywać, czyli zapisz się do koła naukowego itp, żeby w papierach pustki nie było i jak przystało na XXI wiek musisz mieć dobrze opanowany język obcy najlepiej wiadomo angielski, a jeśli chodzi o projektowanie wiatraków to nie dokładnie o to mi chodziło i raczej nie liczyłabym na takie zajęcie;D

+Quote Post

kajot

Nowicjusz
*

<
post 3.07.2009, 17:24
[+] Startowy.com | Post #8 |

a moglabys mi wlasnie okreslic mniej wiecej na czym polega praca w takich korporacjach? masz takie informacje? bo to mnie interesuje najbardziej.

+Quote Post

klunia

Początkujący
**

<
post 3.07.2009, 17:54
[+] Startowy.com | Post #9 |

a tego już niestety nie wiem, zajęcie zalężne od stanowiska na jakie sam składasz cv i na jakie Cię przyjmą, będę się tym bardziej interesowała za jakieś pół roku jak narazie staram się o dobre wyniki i zostaje mi mało czasu na inne sprawy;D

+Quote Post

kajot

Nowicjusz
*

<
post 3.07.2009, 19:55

ok dzieki, bardzo mi sie przydalo to co pisalas. A co jest na informatyce na 1 roku? jak np programowanie to w jakim jezyku? co poza tym?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Serwis i forum o grach konsolowych, newsy, recenzje, zapowiedzi tytułów na Playstation. Strona dla maniaków grania na PS3, konkursy z nagrodami.
Opinie użytkowników o telewizorach lcd. Poznajopinię innych, napisz własną!
TAXFIN.PL - portal profesjonalnej wiedzy księgowego - Bezpłatne szkolenia - wypowiedzi najznakomitszych ekspertów - Artykuły pracowników renomowanych kancelarii
Zdobądź nowe kwalifikacje. Praktyczne kursy księgowe w renomowanej firmie gwarancją stabilnej pracy.
wycieczki Egipt wakacje w Egipcie
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB