Czesc,
Bardzo fajny pomysl z tym fanklubem DT. Sami kiedys o tym myslelismy, czasu - jak zwykle - nie starczylo. Z tego, co sie dowiadywalem, gdy myslelismy nad tym projektem, najlepiej zrobic najpierw po prostu fanklub, a jak bedzie sprawnie dzialal, wystapic do zespolu o autoryzacje. O ile wiem, wszystkie oficjalne fankluby tak zaczynaly - trudno sie dziwic, w koncu zespol nie autoryzuje czegos, co dziala jak The ProgFan Team, czyli wcale ;))
Co do strony - dawno juz nosilem sie z zamiarem jej zamkniecia, ale szkoda mi bylo oddawac adresu. Teraz widze, ze slusznie. Chyba www.dreamtheater.art.pl bedzie sensownym adresem dla oficjalnego polskiego fanklubu DT :) Nie widze zadnych powodow, dla jakich dotychczasowa zawartosc mialaby zniknac ze strony - zrobmy polskie centrum DT krecace sie wokol dzialalnosci fanklubu.
Chetnie zrobie grafike, moge tez logo (oczywiscie, wlaczajac analize marketingowa itd), machniemy razem z Marcinem lay na XHTML/CSS, a Marcin zapoda swoj piekny CMS :) Z hostingiem nie bedzie problemu, mamy co dusza zapragnie (albo na serwerze www.triger.com.pl, albo na jednym z naszych serwerow - wlasnie nabywamy z MarCinem nowe konta). Obaj pracujemy w "biznesie internetowym", wiec wiemy jak to sie robi - mozemy sie zajac strona techniczna, ale potrzebni beda: redaktorzy newsow, recenzenci, pasjonaci - wszyscy, ktorzy moga cos wniesc w strone. Na pomoc techniczna tez sie nie obrazimy ;)
Co do fanklubu - najlepiej byloby pogadac z szefostwem fanklubu Riverside, z tego co wiem, dobrze maja to zorganizowane, ale to juz Marcin ma z nimi blizszy kontakt.
W ciagu weekendu ruszy nowa strona ProgFan Team, na ktorej mozemy zrobic forum tylko do obgadywania takich wlasnie projektow. Zeby uniknac balaganu, proponuje zaczekac do niedzieli i wtedy zaczac organizacje. Zreszta, jest jeszcze jeden projekt, ktory wymaga takiego obgadania. - ktos mowil na temat fanklubu Pain of Salvation. To (i nowa strona PoS) juz jest w realizacji, chetni do dzialania w fanklubie i przy aktualizowaniu strony moga sie zglaszac na adres pos@painofsalvation.art.pl piszac, co by chcieli robic. Chyba, ze chcecie poczekac do niedzieli, obgadamy sprawe na nowym forum...
Pozdrowka :)
--------------------