VOD Ogłoszenia Pogoda Gry Konsole Strona startowa Pliki Forum Hosting Programy Hosting plików Ipla Film
  • 366 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
ots
+ Witam, przedstawiam zapowiedź OTS Nastoria.net WIELKIE OTWARCIE Nastoria...
Jojo Mayer & NERVE
+ !! Uwaga Uwaga !! Dla fanów Jojo Mayer'a i zespołu NERVE jest potwierdzony ...
Niezniszczalni - zwiastun
+ Nadchodzi największa demolka roku! Największe gwiazdy kina akcji po raz pierwszy w jednym film...
Filmowa Łódź - akurat!
+ Mieszkam w Łodzi i w ostatnim czasie ciągle trafiam na teksty, że coś w tym mieście likwidują ...

Reply to this topicStart new topic

Tatiana Okupnik, Jerdna z lepszych piosenkarek w Polsce.
Opcje

rafal1400

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik

<
post 22.09.2007, 11:43
[+] Startowy.com | Post #1 |

Tak, tak wróciła, a jej solowa płyta "On My Own" pokryła się złotem. Wiele Osób kojarzy ją z czasów Blue Cafe jako skrzeczącą wokalistkę machającą pośladkami na prawo i lewo. tym czasem Tatiana pokazała się z innej strony, co prawda na jej płycie znajdują się mocniejsze rejestry jej głosu ale już nie "żabiaste"
Kawałki z płyty można posłuchać na merlin.pl link:

http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/p...t/4,506779.html

Nowy teledysk do utworu "Keep It On The Low" - pokazuje nowe oblicze wokalistki:

http://pl.youtube.com/watch?v=Q948zhRZr1Q

a tu poprzedni singiel "DOn't hold back"

http://pl.youtube.com/watch?v=qP_SQV6ImI8

Tatiana wróciła całkiem odmieniona, lecz wiele osób nawet nie przesłucha płyty a krytykuje ją za "żabiasty" głos. Nadarzyła się okazja, żeby nagrać płytę w USA pod okiem Lenny?ego White?a. Więc czemu miała nie skorzystać? Powstała wspaniała płyta na poziomie światowym. Tatianie pomogli muzycy, którzy wcześniej współpracowali z wieloma artystami m.in: Madonną.
Polecam płytę, jest świetnie wydana, oczywiście tych, którzy sie są fanami tej muzyki i tego klimatu do niczego nie zmuszam;) Po prostu polecam, bo warto.

Autoryzowany Fan Club - www.fc-tatiana.bo.pl - Zapraszam do zapisywania siętongue.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 22.09.2007, 11:43
Post #2 |

Quote Post

katla

Goblin Girl

Grupa: OFM - Moderator

<
post 22.09.2007, 14:21
[+] Startowy.com | Post #3 |

To bardzo dobrze, ze Tatiana pozbyla sie tego nosowego, afektowanego wokalu, ktory prezentowala w Blue Cafe, ale moim zdaniem w karierze solowej zupelnie brakuje jej osobowosci. Slyszalam kilka piosenek, glownie w roznych telewizjach sniadaniowych, gdzie zdarzalo jej sie je promowac, i zupelnie nic w jej wygladzie, zachowaniu, spiewie nie przykulo mojej uwagi. Dawniej wydawalo sie , ze Tatiana jest silna i przebojowa, a teraz wyszla z niej jakas nijakosc.

Nie watpie natomiast, ze plyta jest sprawnie wyprodukowana.

K.

--------------------
-dlaczego Jezus chodził po wodzie?
-Bo co ma wisieć nie utonie.

http://www.forum-muzyczne.net/index.php?showtopic=98042

+Quote Post

andypink

Floydofil

Grupa: Super Użytkownik

<
post 22.09.2007, 16:43
[+] Startowy.com | Post #4 |

nie wiem jakimi kryteriami kieruje sie autor tamatu wybierajac Tatiane na jedna z lepszych piosenkarek.
jest przecietna. kolejna kasia kowalska czy inna natalia kukulska

--------------------
sygnatura

+Quote Post

rafal1400

Nowicjusz
*

<
post 22.09.2007, 18:15
[+] Startowy.com | Post #5 |

CYTAT(katla @ 22.09.2007, 15:21) *
Dawniej wydawalo sie , ze Tatiana jest silna i przebojowa, a teraz wyszla z niej jakas nijakosc.

Nie watpie natomiast, ze plyta jest sprawnie wyprodukowana.

K.

Rzeczywiście mogłaś to tak odebrać. Płyta od samego poczatku nie pasował do Polski. Te klimaty soulu i r&b wymieszane z popem - w Polsce ludzie tego nie" kupują". Do Polaków trafia bardzo nieambitna muzyka, wręcz oparta na dwóch-trzech nutach. Zdziwieniem było, że płyta pokryła się złotem.

A wracając do czasów Blue Cafe, Lider Blue Cafe Paweł Rurak Sokal miał duży wpływ na wszystkie stroje i to jak ma śpiewać + całe zachowanie scenicznel. Pasowało to do zespołu. Odeszła bo tego "nie czuła" i znudziło jej się to. Zresztą było widać jak Blue Cafe się wypala już w 2005 r. nie było to samo co w 2003/2004.

A płyta "On my own" warta przesłuchania. Gdyby została wydana za granicą odniosła by większy sukces niż w Polsce. Jak by tu ująć... hmmm "Cudze chwalicie, swego nie znacie"? Album świetny. Tylko miejsce wydania płyty i media + publiczność niestety nie ta...

+Quote Post

katla

Goblin Girl

Grupa: OFM - Moderator

<
post 24.09.2007, 07:59
[+] Startowy.com | Post #6 |

Nie zyjemy w jakims hermetycznym swiecie, i plyty zagraniczne sa u nas dostepne. Nie widze zadnej roznicy w "wyrobieniu" publicznosci. Widze zdecydowana roznice miedzy propozycja solowa Tatiany, a czolowymi dokonaniami swiatowego popu, ktorych slucham czesto i z wielka przyjemnoscia.

Piosenki niczym sie nie wyrozniaja, nie wpadaja w ucho, a wizerunek piosenkarki- wystepy na zywo, na festiwalach, w telewizjach sniadaniowych czy to, co mowi w wywiadach- zupelnie mnie nie zainteresowalo, nie przykulo uwagi. Image moze jednak sporo nadrobic, jesli muzyka jest na srednim poziomie. W tym sensie Blue Cafe mialo kilka dobrych pomyslow na Tatiane.

Ale ciesze sie, ze Tobie sie podoba, ze znalazles cos dla siebie, no i ciesze sie, ze Tatiana robi to, co zawsze chciala robic. To bardzo dobrze rolleyes.gif

K.

--------------------
-dlaczego Jezus chodził po wodzie?
-Bo co ma wisieć nie utonie.

http://www.forum-muzyczne.net/index.php?showtopic=98042

+Quote Post

dolerain

Początkujący
**

<
post 6.11.2007, 21:42
[+] Startowy.com | Post #7 |

ja jakoś za nią nie przepadałam w czasach blue cafe, nie mogłam się do niej przekonać. ale przesłuchałam płytke u kolezanki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. do tego doszło, że jak zamawiałam książki w empiku to Tatianę sobie też zamówiłam smile.gif odebrałam chyba z tydzień temu i ciągle leci w kółko, naprawdę świetna płyta na bardzo wysokim poziomie.

+Quote Post

Konedd

Nowicjusz
*

<
post 24.02.2009, 15:12
[+] Startowy.com | Post #8 |

A to jej najnowsza piosenka . Nagrana z ... Wyclef'em Jean'em !!!! clapping.gif:" border="0" alt="clapping.gif" />

Polecam

http://www.youtube.com/watch?v=9oBthNcPY2g

+Quote Post

shisha

Początkujący
**

<
post 21.05.2009, 17:06
[+] Startowy.com | Post #9 |

moim zdaniem jest masa lepszych polskich wokalistek: Kayah, Steczkowska, Chylińska. Ale dobrze, że Okupnik nie śpiewa już niczym żaba cool.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Serwis i forum o grach konsolowych, newsy, recenzje, zapowiedzi tytułów na Playstation. Strona dla maniaków grania na PS3, konkursy z nagrodami.
Opinie użytkowników o telewizorach lcd. Poznajopinię innych, napisz własną!
TAXFIN.PL - portal profesjonalnej wiedzy księgowego - Bezpłatne szkolenia - wypowiedzi najznakomitszych ekspertów - Artykuły pracowników renomowanych kancelarii
Zdobądź nowe kwalifikacje. Praktyczne kursy księgowe w renomowanej firmie gwarancją stabilnej pracy.
wycieczki Egipt wakacje w Egipcie
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB