| Ogłoszenie: |
|---|
Problemy z logowaniem Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ... |
| Ostatnie posty: | |
|---|---|
Notebook w zupełności wystarczy do takich zastosowań | de'Broglie Wzór de Brogliea lambda = h/p gdzie h-stała Plancka,p-pęd cząstki ale p = m*v więc lambda = ... |
Public Relations hey mam ochotÄ™ studiować Public Relations na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu jednak mam o... | pros zÄ™ o pomoc Witam. Otóż mój problem polega na tym, że podczas wzwodu (nie zawsze, tylko w momencie kiedy siÄ... |
![]() ![]() |
Zad. z Fizyki |
|
Początkujący ![]() ![]() Grupa: Użytkownik |
![]() |
Witam, prosze o pomoc
Jaki jest poziom natężenia dźwięku milionkrotnie silniejszego niż próg słyszalności? |
||
|
|
|
|
![]() |
|
||
|
|
|
Początkujący ![]() ![]() Grupa: Użytkownik |
![]() |
Cześć, prosze o pomoc. Równanie opisujące zmiany prędkości drgającego ciała o masie 2 kg ma postać: v(t) = v0cos(wt) , gdzie v0 = 2 m/s, w = pi1/s. Znajdź amplitudę tego ruchu i maksymalną energię potencjalną ciała. Nie wiem co to jest w = Pi1/s,jesli tam jest 1 , to jej nie musi być i wtedy w = Pi/s też nie wiem co to jest Pi to wiem ale s ?? Ogólny wzór na w jest w = 2*Pi/T i to ew konkretnym zadaniu zawsze majakąś warość liczbową np. 1/5 *Pi , lub 3*Pi i tak dalej. Uciebie jest dziwna rzecz,prawdopodobnie źle napisałeś dane. Podaj mi sensowną wartość w a ja zadanie zrobię. Przesylan zalącznik z poleceniem Prosze o pomoc w tym zadaniu
Załączony/e plik/i
R__wnanie_opisuj__ce_zmiany_pr__dko__ci_drgaj__cego_cia__a_o_masie_2_kg_ma_posta__.doc ( 21.5kB )
Liczba pobrań: 13 |
||
|
|
![]() ![]() |