CYTAT(on1989on @ 15.11.2008, 01:14)

Witam. Pewnie jest kilka tematów o podobnej tematyce ale naprawdę jestem zniechęcony już szukaniem i jestem u kresu wytrzymałości psychicznej... Więc teraz wam streszczę moją historię
otóż mam 19 lat i mam niesłychany problem ponieważ w kontakcie z moją partnerką nie mogę dostać erekcji. Byłem z tym u lekarza(urologa) ale jedynie co mi powiedział to że problem leży w mojej psychice i że jak się to nie będę miał żadnych problemów. Dzisiaj miało dojść do kontaktów seksualnych z moją partnerką i tu kolejna porażka... Nic... jak leży tak leżał... Jeśli wam się ciśnie na ustach że mnie ona nie pociąga to jestem w błędzie bo naprawdę chciałbym z nią zacieśnić nasze stosunki płciowe ale to nie jest możliwe:( naprawdę proszę o poradę bo nawet nie wiem co mam z tym zrobić... Problem powtarzał się wielokrotnie i już mam serdecznie tego dość

CYTAT(Umbriel @ 17.11.2008, 07:43)

Hmm...dziwne..w wieku 19stu lat powinien stawać przy silniejszym wietrze.
A poważnie mówiąc to skoro urolog nie wykrył żadnych defektów - pozostaje Ci seksuolog. Radzę jak najszybszą wizytę, bo coś jest wybitnie nie tak.
Swoją droga, skoro dziewczyna Ci się podoba, to czym się aż tak denerwujesz? Jeśli to Twój pierwszy raz, to po prostu powiedz jej o tym - nie będzie oczekiwać popisu na miarę Cassanovy. Puść jakąś relaksująca muzykę, zacznijcie się całować, przytulać, pieścić. Sprawdź, czy to pomoże. Może po prostu usiłujesz za szybko i nagle. Poproś dziewczynę, żeby i ona pieściła Ciebie. Za mocno się starasz, wyluzuj. Pozwól organizmowi działać spokojnie

Jeżeli nie seksuolog, to może też pomóc Ci psycholog. Umbriel ma rację -za bardzo się stresujesz całą tą sytuacją. Wyluzuj się trochę. Przed aktem miłosnym polecam jakąś dobrą, ale lekką kolację przy świecach, lampkę szampan czy też wina. Nie możesz być stremowany. Musisz też uzbroić się w cierpliwość.